Grondstoffen / materialen

- 7 - Werkbladen

Bij ons in de bossen zijn er verschillende bomen en struiken. Hier bekijken we de den en spar wat nauwkeuriger. Wat zijn de verschillen? Beantwoord de vragen op het einde!

Werkblad past bij de volgende producten

Ontdek de natuur! Verzamel grassen, bladeren en bloemen in de weilanden. Maak daarna een mooi schilderij. De leerlingen werken met materialen uit de natuur. Spelend krijgen ze gevoel voor planten. Verbonden met een wandeling en creatieve knutselmaterialen is dit werkblad ideaal voor een hele themadag.

Werkblad past bij de volgende producten

Hout - onze belangrijkste grondstof. Waarvoor gebruiken we hout? Welke stadia zijn er in het leven van een boom? Hoe kunnen we hout duurzaam gebruiken? Ten slotte, een raadsel.

Werkblad past bij de volgende producten

Wat is kurk, hoe wordt het geproduceerd en geoogst, waarvoor wordt het gebruikt en wat is het belang ervan voor insecten? Tekst om door te lezen met aan het eind een aantal vragen over de tekst.

Werkblad past bij de volgende producten

Een nuttig werkblad over het thema plakken. Voorbereiding van de oppervlakken, de verschillende kleefstoffen en welke kleefstof wat plakt wordt uitgebreid uitgelegd.

← Stap terug
Footer