Polystyreen (Polystyrol)

25 Producten
Polystyreen (Polystyrol)

Polystyreen (PS) is zeer geschikt om uit te hollen, te bewerken en vorm te geven. Het polystyreen is verkrijgbaar in de kleuren glashelder, geel of wit, dikte 2 en 3 mm.
Op maat gezaagd:
Maximale afmetingen: lengte = 100 cm, breedte = 50 cm.
Minimale afmetingen: lengte = 5 cm, breedte = 5 cm.

Blanco's zijn verkrijgbaar bij Aduis tot een oppervlakte van 50 cm bij 100 cm . De polystyreenpanelen hebben een dubbelzijdige beschermfilm. verwijder deze na verwerking. In tegenstelling tot plexiglas is een polystyreenvel niet weerbestendig . Dat betekent dat de plaat tijdens zware verwering van vorm en oppervlak verandert. Een polystyreenplaat mag niet worden gebruikt voor permanent gebruik buitenshuis.
In Snijwerkzaamheden van Aduis kunt u kiezen tussen glazen karen 2 mm en 3 mm platen. Ook verkrijgbaar van Aduis wit en geel platen. Na Acrylglas of plexiglas is polystyreen het belangrijkste kunststof plaatmateriaal bij Aduis. Het grote voordeel van polystyreen is de gunstige prijs. Het is het goedkoopste kristalheldere plaatmateriaal.

Polystyreen is gevoelig voor warmte en buigt gemakkelijk na lichte verwarming. Een groot voordeel ten opzichte van normaal vlakglas is zijn hoge slagvastheid en dat het niet versplinterd" bij vernietiging. Polystyreen wordt vaak gebruikt wanneer plastic platen maar kort in gebruik zijn en het niet belangrijk is dat deze van hoge kwaliteit is.

Op maat gezaagde producten kunt u bij Aduis tot een maximale afmeting van 50 cm bij 100 cm laten zagen. De polystyreen platen hebben aan beiden zijden een beschermfolie. U dient deze na bewerking te verwijderen. In tegenstelling tot de Plexiglas is een polystyreenplaat niet weersbestendig. Dit betekent dat bij sterke verwering de vorm en het plaatoppervlak veranderen. Een polystyreenplaat dient niet te worden gebruikt voor langdurig buitengebruik, omdat het door de zon geel wordt.

Bij de zaag-/snijservice van Aduis kunt u kiezen tussen glasheldere platen van 2 mm en 3 mm.. Tevens zijn bij Aduis witte en gele platen verkrijgbaar.

← Stap terug