Winkelmandje
€ 0,00
0

Uw winkelmandje is leeg

Voeg artikelen aan het winkelmandje toe

knutselhandleiding: Zoutdeeg kerstornament

Zoutdeeg kerstornament

Ornamenten gemaakt van zoutdeeg voor in de kerstboom. Wanneer deze worden versierd met kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels ruiken ze gewoon heerlijk!

Stappen: 5
Moeilijkheidsgraad: makkelijk  
Duur: ca. 1 h  

knutselhandleiding als PDF bekijken / downloaden

als PDF bekijken / downloaden
1

Voorbereiding

Meng het zoutdeegmengsel volgens de aanwijzingen. Voeg 350 ml water toe voor 1000 g zoutdeegmengsel. Maakt ongeveer 750 g afgewerkt zoutdeeg. Rol het zoutdeeg vervolgens uit tot ongeveer 0,5 cm, bij voorkeur met een vel bakpapier als ondergrond.

2

Cirkels uitknippen

Gebruik dan de cirkelsnijder om een cirkel uit het zoutdeeg te snijden.

3

Stap

Prik in de volgende stap een gat door de cirkel met het rietje. Haal later het lint door dit gaatje om de hanger op te hangen.

4

Het zoutdeeg versieren

Zaag het kaneelstokje in kleinere stukjes met een zaag. Druk het kaneelstokje, de steranijs en wat kruidnagels in het zoutdeeg.

5

Laten drogen

Het deeg moet nu 2-3 dagen drogen, afhankelijk van de dikte van de plakjes. Rijg tot slot een lint door het gat en je bent klaar om deuren, kransen, bloemstukken of kerstbomen te versieren met je hanger. Tip: Als je niet zo lang de tijd hebt, kun je het zoutdeeg ook in de oven drogen. (150 graden voor ongeveer 40 minuten)

knutselhandleiding delen

Als het knutselidee je bevalt, kun je met de volgende regel de link koppelen:

knutselhandleiding - Benodigd knutselmateriaal - materiaallijst

Alle artikelen voor dit knutselidee bestellen

Footer